Tőlünk délre mediterrán ciklon örvénylik, ennek áramlási rendszerében egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk. A következő 24-36 órában borult lesz az ég és összességében sokfelé várható eső, zápor. A délnyugati tájakon jelentősebb eső valószínű, a csapadékhullásban azonban lehetnek szünetek. 

Csütörtökre elhagyja térségünket a ciklon, mögötte pedig már kissé szárazabb légtömeg érkezik. Csökken a csapadékhajlam és többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. 

A nappali hőmérsékletekben nem lesz jelentős változás, a hét második felében azonban erősödik az éjszakai lehűlés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: napközben megvastagszik a felhőzet és a déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére  5-7 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: borult idő várható többfelé újabb esővel, a délutáni órákban azonban már fokozatosan csökkenhet a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5 fok körül alakulnak. 

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig nyugodtabb, csapadékmentes idő várható, terjeszkedő ködfoltokkal. Komolyabb hőmérsékletváltozás továbbra sem valószínű. 

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár