A következő napokban is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat. A tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklonok áramlási rendszerében nedves léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a változékony idő. Gyakran lesz borult az ég, legfeljebb átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Eső, zápor bárhol és bármikor előfordulhat, kiadós csapadék azonban már nem valószínű. A déli, délnyugati tájakra is megérkezik a hidegebb levegő, a hőmérsékletek már mindenhol 10 fok alatt alakulnak. 

Hétfőn kissé szárazabb levegő érkezik fölénk, ennek hatására átmenetileg csökken a csapadékhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de többnyire borult idő várható. Szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: folytatódik a borongós idő, csak néhol vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: eleinte borult idő várható, majd többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -2,+2 fok között alakulnak, az alacsonyabb értékeket a gyengén felhős tájakon mérhetjük.  A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden újabb esőzóna érkezik, majd ezt követően ismét csökken a csapadékhajlam. A hét közepétől enyhül az idő, erősödik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár