A következő napokban több mediterrán ciklon is érinti hazánkat, így meglehetősen változékony, időnként csapadékos idő várható. A csütörtöki átmeneti csapadékszünet után péntektől ismét nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, így egyre többfelé várható eső, zápor. Szombat reggelig összességében újabb jelentős eső valószínű, a csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lehetnek. Közben a ciklonok hátoldali, hideg áramlásába kerülünk, ennek hatására lehűlés kezdődik, a hétvégén már kora téli hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: a változóan vagy erősen felhős ég mellett rövid napos időszakok is lehetnek, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan csapadékos helyeken 5-6 fok várható. 

Szombat: eleinte borult idő várható, majd napközben átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Szórványosan zápor is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 0+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében is marad a változékony, csapadékos idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, meleg, fülledt, felmelegedés, csapadék, köd, ősz, zápor, lehűlés, zivatar, időjárás