Hétfőtől már gyengül az anticiklon, de még marad az eseménytelen csendes idő. Fokozatosan csökken a napos területek száma és egyre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet.

Szerdán egy közelgő mediterrán ciklon hatására már megmozdul a légkör felettünk, lassan csökken a ködhajlam. A ciklon áramlási rendszerében nedvesebb levegő érkezik, így megvastagszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: többnyire felhős, ködös idő várható, helyenként azonban  kevés napsütés is lehet. Néhol előfordulhat kisebb eső. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: marad a többnyire erősen felhős, párás, többfelé ködös idő, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Néhol előfordulhat kisebb eső. A szél gyenge lesz. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. 

Szerda: tovább vastagszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Az északira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad a változékony, időnként csapadékos idő. Lehűlés kezdődik, a hétvégén már 10 fok alatti nappali hőmérsékletek várhatók. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, lehűlés, köd, felmelegedés, zápor, meleg, front, zivatar, ősz, csapadék, időjárás