A jövő hét keddig marad az anticiklon dominancia, a változást okozó frontok még egyelőre elkerülik térségünket. Az idő előrehaladtával az eseménytelen frontmentes időben tovább fokozódik a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd, illetve az abból kialakult rétegfelhőzet a legtöbb helyen már tartósabban is megmaradhat. Kisebb körzetekben elvékonyodhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, ezeken a helyeken kevéssel 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: több lesz felettünk a felhő, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, emellett azonban napos tájak is előfordulhatnak. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: többnyire felhős, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Helyenként átmeneti gyenge eső sem kizárt. A szél gyenge lesz. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Kedd: marad a nagyrészt felhős, ködös idő, helyenként azonban kevés napsütés is lehet. A  délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdától jelentős változás kezdődik, egy ciklon hatására  egyre csapadékosabbra, hűvösebbre fordul időjárásunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, fülledt, felmelegedés, meleg, ősz, köd, front, lehűlés, zápor, csapadék, időjárás