A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony, csapadékos időt okozó frontok tőlünk messze északra haladnak. Az eseménytelen, frontmentes időben tovább fokozódik a ködhajlam, az éjszakai órákban képződött köd helyenként már napközben is megmaradhat. 

A hőmérsékletek összességében az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Éjszakánként többnyire 5 fok alá, a tartósan derült helyeken 0 fok közelébe hűl a levegő, míg napközben 10-13 fok közötti maximum  hőmérsékletek várhatók. A magasabb értékeket a gyengén felhős, napos tájakon mérhetjük. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: erősen felhős, ködös és napos tájak váltakoznak. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. A késő esti órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban időszakos napsütés is lehet. Helyenként tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délkeleti szél gyenge marad. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a gyengén felhős tájakon mérhetjük. 

null

Hétfő: többnyire borongós, ködös idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő héten eleinte folytatódik az eseménytelen idő, majd szerdán egy csapadékot adó frontrendszer érheti el térségünket. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár