A következő napokban már ismét egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket.
Az eseménytelen, frontmentes időben azonban ismét növekszik a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd helyenként tartósabban is megmaradhat, máshol pedig a vékony rétegfelhőzet mellett napos időszakok is lehetnek.

Az eddigieknél hidegebbek lesznek az éjszakák, többfelé 5 fok alá, néhol 0 fok közelébe hűl a levegő, míg napközben kevéssel 10 fok feletti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: több lesz felettünk a felhő, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, ugyanakkor napos időszakok is előfordulhatnak. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, néhol talajmenti fagy is lehet. Az éjszaka második felében többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz.  

null

Vasárnap: napközben erősen felhős, napos és tartósan ködös tájak váltakoznak. A délkeleti szél gyenge marad. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 11-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő héten eleinte folytatódik a mostanihoz hasonló idő, majd csütörtöktől jelentős lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás