A távozó front mögött délnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel már szárazabb és egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Vasárnap még marad a 20 fok körüli nappali hőmérséklet, majd hétfőn további felmelegedés várható, a déli tájakon akár 25 fok közeli maximumok is előfordulhatnak. A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Kedden egy újabb front érint bennünket, így ismét előfordulhat eső, zápor, de jelentős hőmérsékletváltozás nem várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol még előfordulhat futó zápor. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: változóan fátyolfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 21-24 fok között alakulnak, a déli tájakon lesz a melegebb. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A nap első felében többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek általában 19-21 fok között alakulnak, de az erősen felhős tájakon ennél hűvösebb lesz. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében kitart az átlagosnál több fokkal melegebb idő. A hét második felében már elkerülnek bennünket a frontok. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár