Időjárásunkat egy anticiklon alakítja, a jelentős változást okozó frontok messze elkerülik térségünket. Pénteken és a hétvégén is folytatódik a kellemes őszi idő. A napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Éjjelente a mélyebben fekvő helyeken pára és ködfoltok képződhetnek, amelyek azonban még a délelőtt folyamán feloszlanak. Napközben a több-kevesebb napsütés hatására 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A késő esti órákra 14-16 fok közé hűl a levegő.

Szombat: a változóan fátyolfelhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol vagy gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A délutáni hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig nagy valószínűséggel folytatódik a mostanihoz hasonló eseménytelen idő. A nappali hőmérsékletek továbbra is a kellemes tartományban alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, ősz, fülledt, felmelegedés, meleg, front, zápor, zivatar, nyár, csapadék, időjárás