A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat. A magasnyomású légköri képződmény továbbra is távol tartja tőlünk a frontokat, így folytatódik az eseménytelen, száraz idő. Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, de kisebb körzetekben átmenetileg erősebben megnövekedhet a fátyolfelhőzet, illetve az éjszakai órákban képződött ködből vékony rétegfelhőzet alakulhat ki.
Az éjszakák továbbra is hűvösek lesznek, napközben azonban egyre inkább 20 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Szombat: a napsütés mellett helyenként megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban még folytatódik a kellemes vénasszonyok nyara, majd ezt követően ismét változékonyabbra fordulhat időjárásunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár