Napokon keresztül anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően többnyire napos, száraz idő várható, csak vékony fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen. Átmenetileg ismét erősödik az éjszakai lehűlés, a mélyebben fekvő völgyekben 5 fok alá hűlhet a levegő, illetve pára és ködfoltok is képződhetnek. A nappalok azonban egyre melegebbek lesznek, a hét második felében már  20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a napsütés mellett helyenként fátyolfelhős időszakok is előfordulhatnak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet. Helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Péntek: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig, közepéig nagy valószínűséggel folytatódik a kellemes őszi idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, fülledt, front, felmelegedés, zápor, lehűlés, meleg, nyár, ősz, csapadék, időjárás