A következő napokban egyre inkább egy anticiklon hatása alá kerünk. A magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a frontokat, így megnyugszik időjárásunk, beköszönt a vénasszonyok nyara jellegű idő. Csapadék vagy erős szél már nem várható és több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk. Átmenetileg hidegebbek lesznek az éjszakák, helyenként 5 fok alá hűl a levegő, napközben azonban 20 fok körüli hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, de a mélyebb helyeken ennél hidegebb is lehet. Néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: változóan fátyolfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra általában  6-8 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig kitarthat a vénasszonyok nyara, a frontok továbbra is elkerülik térségünket. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár