Vasárnap és hétfőn hidegfront alakítja időjárásunkat, felhőátvonulásos, szeles idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből elszórtan bárhol előfordulhat átmeneti eső, zápor, de lassan  csökken a csapadékhajlam, kedden már szárazabb idő valószínű. A hőmérsékletekben kezdetben még nem lesz változás, majd a jövő hét elején a hidegfront mögött néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, illetve ismét erősödik az éjszakai lehűlés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: napos és erősen felhős időszakok váltakoznak néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A délutáni hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől nyugodtabbra, szárazabbra fordul időjárásunk, a frontok már elkerülik térségünket. Az éjszakák ismét hidegebbek lesznek, napközben azonban átlagos hőmérsékletek várhatók. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, fülledt, meleg, felmelegedés, front, zivatar, lehűlés, zápor, nyár, csapadék, időjárás