Délnyugati áramlással továbbra is enyhe, többnyire nedves léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a változékony, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő. Átmeneti szárazabb, naposabb időszakok előfordulhatnak, de közben újabb felhő és csadékzónák vonulnak át felettünk. Az időnként erősen megnövekvő felhőkből szórványosan várható eső, zápor, zivatar.

Enyhék lesznek az éjszakák, de helyenként ködfoltok képződhetnek, napközben pedig a gyengén felhős helyeken kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett napos időszakok is előfordulhatnak. Elszórtan várható futó zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét további napjaiban már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, nyugodtabb, szárazabb időszak köszönt be. Átmenetileg néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár