A ciklon áramlási rendszerében nedves, de enyhe léghullámok érkeznek fölénk, így változékony, időnként csapadékos, de az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő várható. Csütörtökön és pénteken a felhőké lesz a főszerep és összességében többfelé várható eső, zápor. A csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lesznek és helyenként rövid napos időszakok is előfordulhatnak.

Szombaton kezdetben még folytatódik a csapadékos idő, majd napközben már szárazabb levegő érkezik fölénk, így egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Marad a kellemes enyhe idő, időnként 20 fok feletti nappali hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: marad a nagyrészt erősen felhős vagy borult idő, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

null

Szombat: napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet és már csak néhol alakulhat ki futó zápor. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban is folytatódhat a változékony, frontokkal tarkított idő. Jelentősebb lehűlés továbbra sem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás