Gyenge hidegfront érte el térségünket amely mögött átmenetileg szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. Szerdán már csak elvétve fordulhat elő futó csapadék és a legtöbb helyen több-kevesebb napsütés is lehet.

Csütörtökön ugyanakkor már egy újabb ciklon éri el hazánkat amely a pénteki nap időjárását is meghatározza majd. Ismét növekszik a csapadékhajlam, egyre többfelé várható eső, zápor. A hőmérsékletekben azonban nem lesz lényeges változás, marad a kellemes  enyhe idő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Zápor már csak néhol fordulhat elő. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-15 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható többfelé esővel, záporral, helyenként azonban rövid időre a nap is kisüthet. A délnyugati szél megerősödhet. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: jelentős változás a hétvégén és a jövő hét elején sem valószínű, folytatódik a változékony, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, fülledt, zivatar, felmelegedés, zápor, meleg, lehűlés, front, nyár, csapadék, időjárás