Egy ciklon áramlási rendszerében enyhe, nedves léghullámok érkeznek fölénk, így egyelőre marad a meglehetősen változékony, gyakran csapadékos idő. Kedden többfelé várható újabb eső, zápor, majd szerdán egy hidegfront mögött kissé szárazabb levegő érkezik fölénk, így átmenetileg csökken a csapadékhajlam. Csütörtökön ugyanakkor már egy újabb ciklon okoz esőket, záporokat. Jelentős hőmérséklet változás a következő napokban sem várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki átmenetileg a nap. Többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett már több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. A változó irányú szél megerősödhet. A hajnali órákra 8-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható újabb eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: pénteken még folytatódik az esőkkel, záporokkal tarkított idő, majd ezt követően várhatóan csökken a csapadékhajlam. Marad az enyhe idő, jelentősebb lehűlés előjelei nem látszanak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár