Délnyugati áramlással továbbra is enyhe, páradús léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a változékony, az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű idő. A következő napokban tehát gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Többfelé és több alkalommal várható eső, zápor, de a csapadékhullásban hosszabb szünetek is lehetnek. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig többfelé 20 fok közelébe melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Szórványosan valószínű eső, zápor. Néhol gyenge zivatar sem kizárt. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a csapadékmentes tájakon mérhetjük. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: továbbra is a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak, de a tartósan esős helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.  

null

Szerda: az erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló  szél  megerősödik. A hajnali órákra 8-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad a változékony, időnként csapadékos időjárás. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás