A következő napokban egy ciklon áramlási rendszerébe tartozunk. Délnyugat felől nedvesebb, de továbbra is enyhe levegő érkezik fölénk. Általában sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Összességében többfelé várható eső, zápor, a csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lesznek. Az éjszakák jelentősen megenyhülnek, napközben pedig 20 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. A tartósan csapadékos tájakon, illetve időszakokban azonban ennél hűvösebb lesz. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet.Többfelé lehet eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak, az alacsonyabb értékeket a tartósan csapadékos tájakon mérhetjük. A késő esti órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, szórványosan valószínű eső, zápor. Néhol gyenge zivatar sem kizárt. A délnyugati szél megerősödik. A  hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Kedd: továbbra is a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak, de a tartósan esős helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében eleinte csökken a csapadékhajlam, majd péntektől ismét többfelé lehet eső, zápor. Lehűlés továbbra sem valószínű, a hőmérsékletek az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár