Délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel már enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Péntek és szombat hajnalban még előfordulhat gyenge talajmenti fagy, napközben azonban már 20 fok köré melegszik a levegő. 

Több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk, időnként azonban erősen fátyolfelhős időszakok is előfordulhatnak. 

Vasárnaptól már ismét nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így vastagabb lesz a felhőzet és a délutáni óráktól szórványosan eső, zápor is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-13 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő, de a tartósan derült helyeken ennél hidegebb is lehet. Néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak.

null
 

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, átmeneti napsütés azonban előfordulhat. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások:  a jövő hét közepéig enyhe, de nedves levegő alakítja időjárásunkat. Általában sok lesz felettünk a felhő és időnként eső, zápor is előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár