Megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, a következő napokban már ismét délnyugatira fordul felettünk az áramlás. Eleinte még folytatódik a hűvös idő, a hajnali órákban talajmenti fagyok is előfordulhatnak, majd péntektől fokozatos enyhülés kezdődik, a hétvégén már 20 fok feletti nappali hőmérsékletek is előfordulhatnak. Döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így csendes nyugodt idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-13 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 2 méteres magasságban 3-6 fok közé hűl a levegő, a talaj mentén azonban többfelé lehet gyenge fagy. Néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen fátyolfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, helyenként talajmenti fagy is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások:  vasárnaptól további melegedés várható, de ismét több lesz felettünk a felhő és a jövő hét első napjaiban már csapadék is előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár