A fölénk érkező levegő nedvességtartalma azonban fokozatosan csökken, így a következő napokban már nem valószínű számottevő csapadék. Kedden még előfordulhat egy-egy futó zápor, majd a hét közepétől anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a jelentősebb frontok elkerülik térségünket. Többnyire napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomoly, illetve fátyolfelhőzet. Felmelegedés azonban egyelőre nem várható, sőt az éjszakák hidegebbek lesznek, a tartósan derült helyeken 5 fok alatti hőmérsékletek is előfordulhatnak. Napközben pedig kevéssel 20 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 9-12 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, nagyrészt napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel már melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Enyhülnek az éjszakák, napközben pedig 20 fok fölé melegedhet a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, fülledt, front, zápor, zivatar, lehűlés, ősz, meleg, nyár, csapadék, időjárás