A következő néhány napban egy tőlünk nyugatra örvénylő ciklon előoldali, meleg áramlásába tartozunk, így folytatódik az átlagosnál melegebb idő, sőt szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés. Zavartalan napsütésre azonban már nem számíthatunk, igaz számottevő csapadék sem valószínű. 

Csütörtökön is marad a meleg idő, de ekkor már nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

Péntektől nagyot fordul időjárásunk, ugyanis egy markáns hidegfront éri el térségünket. A front kiterjedt csapadékot és jelentős lehűlést hoz magával.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: általában sok lesz felettünk a felhő, kevés napsütés azonban előfordulhat. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Péntek: borult idő várható, legfeljebb átmeneti felszakadozások lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-21 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: szombaton további csapadékra és lehűlésre számíthatunk. Vasárnaptól kissé javul az idő, erősödik a nappali felmelegedés, majd a jövő hét első felében ismét növekszik a csapadékhajlam, illetve visszahűl a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár