Északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, frissebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban néhány fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés és az éjszakák is hűvösebbek lesznek. Több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk, de közben erősen felhős időszakok is lesznek és szórványosan kisebb eső, zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: a hajnali, reggeli órákban még előfordulhatnak erősen felhős vagy borult tájak, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Eleinte szórványosan, majd a későbbiekben már csak néhol fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, zápor csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél élénk lesz. Hajnalra 12-14 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden még folytatódik a kissé hűvös, kora őszi idő, majd ezt követően újabb felmelegedés kezdődik, néhány napra visszatér a nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár