A következő napokban egy ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, így változékonyabbra fordul időjárásunk. Északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.

Több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk, de lesznek erősen felhős időszakok is és szórványosan bárhol előfordulhat eső, zápor, zivatar. Fokozatosan tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a hétvégén már többnyire 25 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett azonban napos időszakok is előfordulhatnak. Főleg a reggeli, délelőtti órákban alakulhat ki szórványosan eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején szárazabbra, naposabbra fordul az idő, már csak elvétve alakulhat ki futó zápor. A hét közepétől ismét erősödik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, felmelegedés, meleg, csapadék, zivatar, front, lehűlés, zápor, nyár, ősz, időjárás