A hidegfront előterében ma még meleg, de már labilis levegő érkezik fölénk. Napközben fokozódik a fülledtség és a délutáni, esti óráktól már többfelé valószínű zápor, zivatar. 

Péntektől egy ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, így változékonyabbra fordul időjárásunk. Időnként erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan bárhol kialakulhat  zápor, zivatar. A csapadék mennyisége és területi eloszlása azonban bizonytalan, lesznek helyek amelyek szárazon maradnak.

Fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, szombaton már többnyire 25 fok alatti hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: eleinte még számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd a délutáni, esti óráktól erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-31 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: vasárnap és a jövő hét elején is folytatódik a változékony, kora őszi idő. Keddtől, szerdától azonban már újabb felmelegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás