A következő napokban sem várható jelentős időjárásváltozás, a csapadékot és lehűlést okozó frontok elkerülik hazánk térségét. Folytatódik a változóan gomolyfelhős, napos idő, átmeneti zápor, esetleg zivatar főleg vasárnap, a nap első felében fordulhat elő. Déli, délkeleti áramlassal néhány fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, így fokozatosan tovább erősödik a nappali felmelegedés, a jövő hét elején már helyenként 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat átmeneti zápor vagy zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. A késő esti órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Kedd: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek már az igazi nyarat idézik. A hétvégéhez közeledve ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam és néhány fokkal enyhül a meleg. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, fülledt, lehűlés, ősz, zivatar, csapadék, felmelegedés, zápor, meleg, nyár, időjárás