A következő napokban nem várható jelentős időjárásváltozás, a markáns frontok elkerülik hazánk térségét. A több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek, néhol zápor, zivatar is előfordulhat, de tartós, kiterjedt csapadék nem várható. Délire fordul felettünk az áramlás amellyel melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Az éjszakák ugyan még hűvösek lesznek, napközben azonban az időszak végén már 25 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor vagy zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő, de a tartósan derült tájakon ennél hűvösebb lesz. Néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat futó zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől további felmelegedésre számíthatunk, visszatér az igaz nyár.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár