A csütörtök esti órákig helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.  Péntek hajnalban még néhol előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Jelentős melegedés még nem várható, de néhány fokkal már emelkedik a hőmérséklet.

Szombatra kellemesen meleg, késő nyárias idő körvonalazódik. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, a délutáni hőmérsékletek pedig elérhetik 25-26 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, néhol azonban felszakadozhat a felhőzet. Átmenetileg egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 20-22 fok között alakulnak, de a tartósan csapadékos tájakon 20 foknál is hűvösebb lehet. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: tovább  csökken a csapadékhajlam, fokozatosan felszakadozik a felhőzet.  Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra általában 12-14 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Helyenként ködfolt is képződhet. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a kellemes, késő nyáriasan meleg idő. Napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, zápor, zivatar főleg vasárnap fordulhat majd elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár