A csapadékos, hűvös időt okozó frontrendszer fokozatosan veszít erejéből, így időjárásunk is lassan visszatér a rendes kerékvágásba. Eleinte még lesz nedvesség a légkörben, így marad a többnyire felhős idő, zápor azonban már csak elszórtan fordulhat elő. 

Az előttünk álló napokban már egyre többfelé láthatjuk meg a napot, egy-egy futó zápor vagy rövid ideig tartó zivatar kialakulását azonban továbbra sem lehet kizárni. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön már ismét 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban már rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek elérhetik a 26-27 fokot. 

null

Csütörtök: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat rövid zápor vagy zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől további jelentős felmelegedés, kánikulai meleg várható. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, hűsítő zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár