A következő napokban is marad az északnyugati áramlás, így a kánikula egyelőre nem tér vissza. Váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, ezért marad a változékony idő. Időnként már felszakadozhat a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, de általában a felhőké lesz a főszerep és szórványosan bárhol és bármelyik nap előfordulhat zápor, zivatar. Szerdán már kissé erősödik a nappali felmelegedés, kellemes hőmérsékletű nyári idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: az erősen felhős ég mellett rövid napos időszakok is előfordulhatnak, szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak.

null
 

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások:  a hét második felében további jelentős felmelegedés várható, visszatér a hőség. Szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, így ismét a napsütésé lesz a főszerep. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás