A következő napokban egy felettünk lelassult, hullámot vető hidegfront alakítja időjárásunkat, így marad a változékony idő. A hűvös és meleg levegő felettünk keveredik egymással ami kedvez a felhő és csapadékképződésnek. Több hullámban érkeznek majd az újabb esők, záporok, zivatarok, többfelé hullhat összességében jelentős mennyiségű csapadék. A várható eső területi eloszlása azonban továbbra is bizonytalan, kisebb körzetek akár szárazon is maradhatnak.  A hőmérsékletek több fokkal az átlagos alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: erősen felhős, vagy borult idő várható, többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 20-23 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: marad a borongós idő és többfelé valószínű újabb eső, zápor. Helyenként zivatar, felhőszakadás is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban már felszakadozhat a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-23 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől csökken a csapadékhajlam, javul az idő. Erősödik a nappali felmelegedés, az időszak végén már 30 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár