A következő néhány napban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. Többnyire napos, száraz idő várható, egy-egy helyi zápor, vagy zivatar kialakulását azonban nem lehet kizárni. Délnyugati áramlással több hullámban egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így további jelentős felmelegedés várható. 

Várhatóan csütörtökön tetőzik a hőhullám, ekkor már 35 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: többnyire napos idő várható, a késő délutáni, esti óráktól azonban már egyre több fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 35-37 fokig melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: péntek napközben egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására labilissá válik a légkör, átmenetileg többfelé valószínű zápor, zivatar. Kissé már enyhül a hőség, a nappali hőmérsékletek azonban még 30 fok felett alakulnak. 
A hétvégére megszűnik a hőség, visszatér a kellemes nyári idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás