Pénteken folytatódik az előző napokhoz hasonló idő, az átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb néhol alakulhat ki rövid záporos csapadék. 

Szombattól azonban már kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk a magasban, ennek hatására fülledté válik a levegő, növekszik zivatarhajlam. 

Mindenhol most sem lesz csapadék, szórványosan azonban bárhol előfordulhat zápor, zivatar. A nappali hőmérsékletben továbbra sem várható lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, elvétve előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és összességében többfelé valószínű zápor, heves zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarban megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, záporban megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: hétfőtől már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, egyre naposabbra, szárazabbra fordul az idő. Délnyugatira fordul az áramlás amellyel egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A hét közepén már országos hőség várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár