Továbbra sem várható jelentős időjárásváltozás, a hőség egyelőre nem tér vissza. Az éjszakák frissek lesznek, helyenként 15 fok alá hűl a levegő, míg napközben kevéssel 30 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. 

Nem lesz zavartalan a napsütés, az időnként erősebben megnövekvő felhőkből azonban csak elvétve fordulhat elő kisebb záporos csapadék. 

Szombattól már kissé melegebb és labilis levegő érkezik fölénk a magasban, ennek hatására fokozatosan növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol kialakulhat rövid zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől újabb felmelegedés kezdődik, fokozatosan visszatér a hőség. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár