Jelentős változás a következő napokban sem várható időjárásunkban, folytatódik a kissé változékony, mérsékelten meleg idő. Kiterjedt, jelentős csapadék továbbra sem várható, de néhol előfordulhat rövid ideig tartó zápor, vagy zivatar. Frissek lesznek az éjszakák, helyenként 15 fok alá hűl a levegő, napközben pedig néhány fokkal 30 fok alatt marad a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, zápor, zivatar csak elvétve alakulhat ki. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén melegebb és kissé labilis léghullámok érkeznek fölénk. Visszatér a kánikula, de helyenként ismét előfordulhat zápor, zivatar. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, tavasz, meleg, zápor, zivatar, kánikula, felmelegedés, hőség, csapadék, nyár, időjárás