A következő napokban is marad az északias áramlás, így újabb felmelegedés nem várható, a hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

Éjszakánként kevéssel 20 fok alá hűl a levegő, a napközben pedig  27-30 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók. Kiterjedt, jelentős csapadék továbbra sem valószínű, kisebb területeket érintő záporok, zivatarok azonban előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: eleinte folytatódik a mérsékelten meleg nyári idő, majd a hétvégén várhatóan tovább emelkedik a hőmérséklet. Az időszak végén ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás