A hét elején még egy hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat, így folytatódik a kissé változékony, szeles idő. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A megye nagy része azonban továbbra is szárazon maradhat. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a legtöbb helyen már 30 fok alatt marad a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében :

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, néhol előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: eleinte folytatódik a kellemes nyári idő, majd a hétvége felé melegebb, labilis levegő érkezik fölénk. Ismét 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de közben növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár