A következő napokban egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, így az eddigieknél változékonyabb idő várható. A front hatására labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. A napsütés mellett már erősen felhős időszakok is lesznek és elszórtan zápor, vagy heves zivatar is előfordulhat. A megye nagy része ugyanakkor végig szárazon marad, így tovább fokozódik az aszály. Fokozatosan tovább csökken a hőmérséklet, ám még így is meleg nyári idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és elszórtan zápor, heves zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Kedd: többnyire napos idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat.. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a kissé változékony, mérsékelten meleg idő, majd ezt követően ismét emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás