Hullámzó frontrendszer közelíti meg hazánkat, ennek hatására labilissá válik a légkör, kissé változékonyabbra fordul időjárásunk. A napsütés mellett már időnként erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A legtöbb helyen azonban nem várható csapadék, folytatódik a száraz idő. 

Vasárnaptól, hétfőtől mérséklődik a kánikula, de még így is meleg nyári idő várható. Az időszak végén tovább növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol rövid zápor, vagy zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek többnyire 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 19-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, heves zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a változékony, mérsékelten meleg idő, majd a hét második felében csökken a zápor, zivatarhajlam és újabb melegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár