Szombatig elkerülnek bennünket az időjárási frontok, így marad a többnyire napos, száraz, igazi strandidő. Folytatódik a meleg levegő beáramlása, így további felmelegedésre, országos hőségre számíthatunk. Az időszak végén szombaton ismét 35 fok fölé emelkedhet a nappali hőmérséklet és már az éjszaka sem hoz jelentős felfrissülést. Ekkor már kissé labilis levegő érkezik fölénk, ennek hatására néhol előfordulhat rövid ideig tartó zápor, vagy zivatar. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 18-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. 

Szombat: a napsütés mellett helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-23 fok között alakulnak. A délutáni órákra 34-36 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: vasárnap és a jövő hét elején labilis levegő alakítja időjárásunkat, ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. Hétfőtől, keddtől mérséklődhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, csapadék, felmelegedés, meleg, tavasz, hőség, kánikula, zivatar, zápor, nyár, időjárás