A következő napok időjárását egy anticiklon alakítja. A magasnyomású légköri képződmény továbbra is távol tartja tőlünk a frontokat, így folytatódik az eseménytelen, többnyire napos, száraz idő. Az anticiklon fölé délkeleti áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek, ennek hatására kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák azonban még viszonylag frissek lesznek, a minimum hőmérsékletek általában 20 fok alatt maradnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégén még marad, sőt szombaton tovább fokozódik a hőség, majd a jövő hét elején már több fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, zápor, felmelegedés, meleg, tavasz, zivatar, hőség, kánikula, nyár, csapadék, időjárás