Időjárásunkat egy anticiklon alakítja, a változékony időt okozó frontok még több napig elkerülik hazánkat. Többnyire napos, száraz idő várható, csak elvétve alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, zivatar. 

Az anticiklon fölé délkeleti áramlással ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek, így tovább erősödik a nappali felmelegedés.. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. A késő esti órákra 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: marad a túlnyomóan napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 31-33 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: szombatig tovább fokozódik a hőség, néhol azonban már  előfordulhat rövid zápor, zivatar. Vasárnaptól egy gyenge hidegfront hatására kissé enyhül a nagy meleg. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás