Vasárnap még folytatódik a hidegfronti hatás, de már többnyire a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. A hőmérsékletek a kellemes tartományban alakulnak, a szél azonban valamelyest ronthat majd a hőérzeten.

A következő napokban megnyugszik az idő, a frontok elkerülik térségünket. Ismét melegebb léghullámok érkeznek fölénk, keddtől már többfelé 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: többnyire napos idő várható, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

Kedd: folytatódik a nagyrészt napos, száraz idő. Az északi szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további felmelegedés várható, visszatér a hőség. Csapadék nem valószínű, így tovább fokozódik a szárazság. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, hőség, fülledt, zivatar, felmelegedés, zápor, kánikula, nyár, tavasz, csapadék, időjárás