Egy közelgő hidegfront előterében ma még igen meleg levegő áramlik fölénk, így átmenetileg tovább erősödik a nappali felmelegedés, országos hőség várható. A napsütés mellett már felhős időszakok is lesznek, de csapadék még nem várható. 

Szombaton a hidegfront alakítja időjárásunkat, változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő várható. Helyenként jelentős csapadék is hullhat. Megszűnik a hőség, a nappali hőmérsékletek már 30 fok alatt alakulnak. 

Vasárnap nem valószínű számottevő csapadék, de továbbra is szeles, mérsékelten meleg idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: napos és fátyolfelhős időszakok váltakoznak. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 35 fok körül alakulnak. Késő estére 28-30 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-28 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan csapadékos helyeken 25 foknál hűvösebb lehet. 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik a kellemes idő, majd ezt követően visszatér a 35 fokos hőség. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár