Döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. Péntek estig folytatódik az eseménytelen, igazi nyári idő. Többórás napsütésre számíthatunk, egy-egy helyi zápor, vagy zivatar kialakulását azonban nem lehet kizárni. További felmelegedés várható, visszatér a hőség. 

A péntek lesz a hét legmelegebb napja, szombat virradóra ugyanis már egy újabb hidegfront éri el hazánkat. Átmenetileg egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként akár jelentős csapadék is hullhat.   A front véget vet a hőségnek, napközben már 30 fok alatti hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. A késő esti órákra 26-28 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: napközben napos és fátyolfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 35 fok körül alakulnak. 

null

Szombat: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet.  Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-28 fok közé melegszik a levegő, az alacsonyabb értékeket a tartósan záporos helyeken mérhetjük. 

null

Távolabbi kilátások: vasárnap és hétfőn még kellemes nyári idő várható 30 fok alatti nappali hőmérsékletekkel, majd ezt követően ismét visszatér a hőség. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár