A következő napokban már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok péntek estig elkerülik térségünket. Változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat ki hűsítő zápor, zivatar. Az átmeneti kisebb felfrissülés után ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, visszatér a hőség. Újabb hidegfront majd péntek este közelíti meg hazánkat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: a napsütés mellett átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: napos, száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, de zápor, zivatar a késő esti órákig nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: szombatra virradóra egy újabb hidegfront éri el térségünket, így átmenetileg ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok. A front hatására a hétvégén visszaesik a hőmérséklet, de még így is kellemes nyári idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, felmelegedés, csapadék, meleg, zápor, tavasz, zivatar, hőség, kánikula, nyár, időjárás