A front átvonulása után szerdától gyorsan visszaépül az anticiklon, visszatér a frontmentes, napos, száraz idő. Szerda hajnalban még viszonylag friss lesz a levegő, majd napközben már ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, tovább fokozódik a kánikula. Extrém hőség most nem várható, de csütörtökön már 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: a napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos, száraz idő várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: pénteken még tovább fokozódik a kánikula, majd a hétvégén egy újabb hidegfront hatására jelentősebben felfrissül a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, fülledt, zápor, felmelegedés, hőség, meleg, kánikula, nyár, zivatar, csapadék, időjárás