Gyenge hidegfront érte el hazánkat, ennek hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet és a hajnali, reggeli órákban elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben azonban már ismét a napsütésé lesz a főszerep, igaz közben az északi szél is megerősödik.
Hétfőn ismét melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így visszatér a hőség, helyenként 35 fok fölé melegszik a levegő. 

További felmelegedés azonban nem várható, kedden ugyanis záporok, zivatarok kíséretében egy újabb gyenge hidegfront éri el hazánkat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: a reggeli órákban helyenként még előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben ismét naposra fordul az idő. Az északi szél élénk, időnként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. 

null

Kedd: a napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: szerdán kellemes nyári idő várható 30 körüli nappali hőmérsékletekkel, majd ezt követően néhány napra ismét visszatér a hőség.
A következő hétvége időjárása még bizonytalan, de valószínű, hogy visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár