A front mögött kissé frissebb, de többnyire száraz levegő érkezik fölénk, ezért marad a jobbára napos idő. Néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek azonban még így is 30 fok körül alakulnak.

A hétvégén marad az északias áramlás, de ennek ellenére is igazi nyaraló idő várható. Csapadék nem valószínű, a nappali hőmérsékletek pedig 30 fok közelében alakulnak.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki. Az északira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északias szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

Vasárnap: napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még marad a viszonylag kellemes idő, a nappali hőmérsékletek 28-30 fok között maradnak, majd ezt követően erős hőhullám érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, hőség, felmelegedés, tavasz, zivatar, zápor, kánikula, meleg, nyár, csapadék, időjárás